‘Third Space’ – University of Portsmouth

PROJECTS / Education

Together with the University Project Office, we were commissioned to refurbish the University’s existing Student Union building.

Rolled out within budget and in a very tight time-frame, the ‘Third Space’ project transformed over half the building’s top floor into a bright, airy and contemporary space which combines areas to study, eat and relax.

Beneath an impressive sea of suspended acoustic sails the space is divided into three functional zones. Furniture combines with peaks and troughs in the sails to define the areas of use, and by avoiding the installation of physical partitions the overall space retains an open, flexible and free-flowing nature. Students can shut themselves away inside inflatable study pods or watch giant wall-mounted television screens while relaxing in the bright pink sofas and ergo chairs.

To support the functions within the Third Space, an adjacent new multimedia suite has been provided. This space houses the UPSU media team, sport and societies offices, training spaces, radio production and broadcast areas.

Location Portsmouth
Client University of Portsmouth
Value £0.5m
Size 880m2
Completion 2010
Service Full Architectural
Sector Education

VIEW FULLSCREEN / NEXT PROJECT / ALL

We use cookies to ensure you get the best experience on our site. More information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close