Basingstoke College of Technology – Engineering Block

PROJECTS / Further Education

The design and build project, one of several campus improvement projects the practice is working on with BCoT, reconfigures departments within the 1960s engineering block, bringing students together in a bid to foster collaboration and innovation, while improving communication and departmental cohesion.

The new automotive workshop is designed to accommodate in excess of 30 vehicles for floor work and on car lifts, including a valet area, built-in dynamometer and brake testing and the latest IT testing equipment.

The refurbished entrance and foyer on the west elevation consolidates the department’s new identity, providing exhibition space for students’ work, showcasing the expertise of the College, as well as housing showcase vehicles. A large window in the foyer provides a visual connection to the automotive workshop allowing visitors a glimpse of what goes on behind the scenes.

Access issues have been addressed by simplifying access arrangements into the building and between levels with the provision of level access and access control doors externally, as well as a new internal lift.

Location Basingstoke
Client Basingstoke College of Technology
Value £3.1m
Size 3340m2 (refurbishment)
760m2 (new build)
Completion 2012
Service Full Architectural (Design & Build)
Sector Education
Photography Andy Matthews


We use cookies to ensure you get the best experience on our site. More information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.